umicore precious metals bars

Zilverbaar verkopen

Heeft u zilverbaren of zilver staven en wenst u deze te verkopen? Door een veilige en transparante werkwijze kunt u bij Taxatiebureau Rothuis in Doetinchem betrouwbaar en snel uw zilverbaar inwisselen voor direct geld.

Zilverbaren verkopen

Bij Taxatiebureau Rothuis ontvangt u altijd de beste prijs voor uw zilverbaren. Om de actuele waarde van uw zilverbaar te bepalen wordt gekeken naar de huidige zilverprijs. Wij werken met LBMA erkende producenten zoals Credit Suise, Schöne, Heraeus, Degussa en Umicore. Deze hebben een zogenaamde status van “Good Delivery”. Op de zilverbaar is naast het gewicht en gehalte ook een keurmerk of logo van de fabrikant weergegeven. Bent u in het bezit van een zilverbaar die niet op de lijst van de LBMA voorkomt, neemt u dan contact met ons op. In dit geval zal er eerst een edelmetaalanalyse gemaakt worden van de zilver baar om vast te stellen welk percentage zilver de baar bevat. Dit soort baren worden vervolgens omgesmolten en zijn dan ook minder waard. Er zijn voor de beginnende beleggers en spaarder zilverbaren van 100 gram en zelfs van 31,1 gram (1 Troy Ounce). Wij kopen alle mogelijke zilveren baren in die zijn gegoten uit .999 zuiver zilver. Het meest geliefd onder de beleggers in zilver zijn momenteel de zilveren kilobaren en de zilveren monster box zoals de Canadese Maple box (500) . Maar naast de wat zakelijkere zilverbaren worden er ook zilverproducten gesmolten, die een soort mengvorm van broodjes zilver en zilveren munten zijn namelijk muntbaren. Muntbaren zien er op het eerste gezicht uit als zilverbaren, maar er is een rond muntstempel in gedrukt en een nominale waarde, alsof het om een zilveren munt gaat. Een mooi voorbeeld is de muntbaar Umicore Andorra, een ‘broodje’ met een ronde stempel waarop een vliegende adelaar is te zien; een wettig betaalmiddel in het Vorstendom Andorra.

De meest bekende zilverbaar gewichten zijn:
20 gram                                            1 kilo
1 oz (troy ounce 31,1 gram)             100 oz (troy ounce 3,11 kilo)
50 gram                                            5 kilo
100 gram                                          10 kilo
250 gram                                          15 kilo
500 gram                                          1000 oz (troy ounce 31,1 kilo)

Momenteel erg gangbaar in de handel zijn;
1 troy ounce zilveren Kangaroo
1 troy ounce Wiener Philharmoniker munt
1 troy ounce zilver Panda munt
1 troy ounce zilver Amerikaanse Eagle munt
1 troy ounce zilver Maple Leaf munt
Zilveren Monster box a 500

En de meest voorkomende zilveren muntbaren zijn;
1 kilo zilveren munt Kookaburra
1 kilo zilveren munt Lunar
1 kilo zilveren munt Koala
1 kilo zilveren munt Brittania

Maar ook voor de verkoop van Nederlands- en buitenlands zilveren muntgeld kunt u bij ons terecht. Hierbij kunt u denken aan zilveren Guldens, zilveren Rijksdaalders en zilveren Tientjes en vijfig gulden.

Taxatie zilverbaren en zilveren muntbaren

Wanneer u ons bod accepteert dan kunt u kiezen of u het bedrag direct cash wenst te ontvangen of per bank overboeking. Dankzij het nieuwe banksysteem is de overboeking via internetbankieren binnen 5 seconden op de rekening, ook als de ontvanger niet bij dezelfde bank zit. En dus ook als dat buiten kantoortijden gebeurt. Bij verkoop dient u zich te identificeren.

Nederlandse zilveren munten kopen

Wilt u beleggen in zilver? Via Taxatiebureau Rothuis kunt u Nederlandse zilveren munten kopen die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun zilvergehalte. De aanschaf van dit oude Hollandse muntgeld is een uitstekende manier om uw opgebouwde vermogen verstandig te investeren. Bij ons bent u bovendien verzekerd van kundig advies en een eerlijke prijs op basis van de actuele waarde.

Is beleggen in zilver verstandig?

Vele beleggingsexperts noemen het kopen van zilveren munten een verstandige investering. Dit komt onder meer door de relatief kleine omvang van de zilvermarkt (qua omzet in verhouding tot goud) in combinatie met de rap toenemende industriële vraag naar fysiek zilver. Per saldo slinkt de bovengrondse voorraad en dat maakt dit een zeer interessant edelmetaal om in te beleggen.

Authentieke Nederlandse zilveren munten zijn geslagen in maar liefst 72% zilver. Ze hebben daarmee een hoge zilverwaarde, die beduidend hoger ligt dan de nominale waarde. Omdat deze munten tegenwoordig niet meer geslagen worden en een rijke geschiedenis kennen als betaalmiddel, zijn het ware collector’s items die in populariteit alleen maar lijken te groeien.

Nederlandse zilveren munten kopen zonder BTW

Op beleggen in zilver is een vrijstelling van BTW van toepassing bij de belastingdienst. Dat geldt niet voor bijvoorbeeld zilverbaren, maar wel voor oude Nederlandse zilveren munten. Hiermee is muntgeld van zilver voor particulieren vaak een interessantere investering dan zilverbaren met exact hetzelfde gewicht.

Welke zilveren munten moet ik kopen?

Nederlands muntzilver kunt u bij Taxatiebureau Rothuis kopen in uiteenlopende soorten en maten. Het gaat hierbij om de volgende zowel voor- als naoorlogse zilveren munten:

  • Zilveren Halve Guldens 1921 – 1930
  • Zilveren Guldens 1922 – 1945
  • Zilveren Guldens 1954 – 1967
  • Zilveren Rijksdaalders 1929 – 1943
  • Zilveren Rijksdaalders 1959 – 1966
  • Zilveren Tientjes 1970 en 1973
  • Zilveren Tien gulden 1994

Het zorgvuldig door ons gecontroleerde zilvergehalte van 72% betekent dat een zak met deze Nederlandse zilveren munten exact 720 gram zuiver zilver bevat. De samenstelling per zak is afhankelijk van de muntvoorraad op basis van onze inkoop en de actuele marktomstandigheden. Bij Taxatiebureau Rothuis kunt u zakken zilveren munten per (…) kilo kopen.

Meer weten over beleggen in zilver? Bel ons op 0623566856 of stuur een mail naar info@taxatiebureaurothuis.nl. Wij informeren u graag vrijblijvend over de Nederlandse zilveren munten die u bij ons kunt kopen.

 

© 2024 Rothuis Taxatiebureau