taxatie-arabische-turkse-marokkaanse-sieraden

Taxatie Arabisch, Turks en Marokkaans goud

U bent in het bezit van Arabisch, Turks of Marokkaans goud – bijvoorbeeld gouden sieraden afkomstig uit een bruidsschat – en wilt deze laten taxeren? Dan bent u bij Taxatiebureau Rothuis uit Doetinchem aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het taxeren van goud dat afkomstig is uit bijvoorbeeld Noord-Afrika of het Midden Oosten.

Waarom is het belangrijk om uw kostbaarheden te laten taxeren?
Vaak vergeten mensen hun waardevolle bezittingen, in dit geval doelen we op Arabisch, Turks of Marokkaans goud of gouden sieraden, te laten taxeren. Vaak blijkt dan pas op het moment van schade, verlies op diefstal dat u onvoldoende verzekerd bent en niet goed op de hoogte bent van de sieraden die u in uw bezit heeft. Dat heeft dan weer tot gevolg dat u van de verzekering minder uitbetaald krijgt dan waar u eigenlijk recht op heeft.

Een uitgebreid taxatierapport vrijwaart u van deze problemen. Niet alleen wordt heel nauwkeurig de waarde van het object vastgesteld, ook is het mogelijk een fotoreportage van uw kostbaarheden te maken – zodat u in geval van diefstal precies kunt laten zien naar welk goud of welke gouden sieraden u op zoek bent. Een taxatierapport van Taxatiebureau Rothuis is bindend. U kunt altijd aantonen wat er verloren is gegaan, en wat daar de precieze waarde van is. Zo ontstaat er geen discussie over de waarde. Ook helpt het met een vlotte afwikkeling van de schadeclaim bij uw verzekeraar en krijgt u altijd de schadevergoeding waar u recht op heeft.

 

Taxatie na handelswaarde Marokkaans, Arabisch of Turks goud
U kunt uw goud of gouden sieraden natuurlijk ook laten taxeren om de handelswaarde te bepalen. Let wel: dit is een andere waarde dan de verzekeringswaarde. Met de verzekeringwaarde wordt simpelweg omschreven welk bedrag er nodig is om een vervangend sieraad weer te kopen. Of een sieraad in de mode is en of het gewild is – wat voor een groot deel de handelswaarde bepaalt – wordt dus niet meegerekend. De handelswaarde is daarom vaak een stuk lager dan de verzekeringswaarde. De taxateur zal u daarom altijd vragen of de taxatie voor handels- of verzekeringsdoeleinden is.

Voor meer informatie over de taxatie van goud bij Taxatiebureau Rothuis – bijvoorbeeld wat de mogelijkheden zijn en welke kosten daaraan zijn verbonden – vindt u hier.

 

Hoe wordt Turks, Marokkaans of Arabisch goud getaxeerd?
Het taxeren van goud gebeurd simpelweg in vier stappen. In eerste instantie kijkt de taxateur of het goud wel echt is. Natuurlijk gaan wij ervan uit dat het goud echt is, maar soms komt het voor dat een gouden sieraad slechts bestaat uit een goudlaagje bovenop een goedkoper metaal. Daarna wordt gekeken hoeveel karaat uw goud is. Dat wil zeggen: wat is het goudgehalte van uw sieraad? 22 karaats gouden ring bestaat voor 91,6% uit goud. Een 21,6 karaats gouden ketting bestaat voor 90% uit het edelmetaal. Een 20 karaats gouden hanger voor 82,3%. En een 18-karaats ring bestaat uit vijfenzeventig procent goud, en ga zo maar door. Daarna wegen we het te taxeren object – ook heel belangrijk om de waarde ervan te bepalen. Vervolgens wordt beoordeeld hoe het sieraad vervaardigd is, dit omschrijven wij als het fatsoen. Hoe oud het is, waar het vandaan komt en in welke staat het verkeerd speelt ook een rol bij de sieraden taxatie. En uiteraard gekeken naar de stijl en wordt een zeldzaamheidsfactor berekend. Mocht uw sieraad diamanten, edelstenen, bijzondere versieringstechnieken of andere edelmetalen bevatten, dan nemen we dat uiteraard mee in onze taxatie.

Waar moet u zelf op letten bij de taxatie van uw Arabisch, Turks of Marokkaans sieraden
Het belangrijkste waar u op moet letten bij het taxeren van uw goud: laat het door een erkend taxateur doen. De deskundige taxateurs van Taxatiebureau Rothuis geven u een zeer deskundige onderbouwd waardeadvies. Bij ons weet u zeker dat uw kostbare eigendommen op de juiste manier getaxeerd worden, zonder dat daar later – bijvoorbeeld in het geval van schade, verlies of diefstal – problemen door ontstaan. Met een taxatierapport van ons taxatiebureau krijgt u in alle bovengenoemde gevallen het bedrag uitgekeerd waar u recht op heeft. Voor meer informatie kunt u altijd even contact opnemen of een keer langskomen in onze winkel aan de Doctor Huber Noodtstraat 34A in Doetinchem. Kies voor zekerheid, en laat uw kostbare goud door een van onze erkende taxateurs taxeren.

© 2024 Rothuis Taxatiebureau